Winkelwagen
0 0
Waar Te Drinken

Chennai Vegan

€ 12.95 / 300 gr

  • Beschrijving
  • Extra informatie

over

Een klassieke blend van Masala Chai Kruiden. Een heerlijke samenspel van milde zoetheid van de biologische kokosbloessemsuiker met de scherpte van gember afgewissled met de aardse smaken van nootmuskaat en kruidnagel.

VOEDINGSWAARDE PER 100g
Proteins 1.8 g
Fibers 0.5 g
Sodium 150 g
Potassium 2.2 mg
Calcium 1.0 mg
Iron 0 g
Magnesium 0.2 g
Zinc 0 g
Phosphor 11.5 mg
Total Fats 0g
Vitamines en mineralen
- kalium 8.7 mg
- calcium 9.5 mg
- magnesium 2.5 mg
- fosfor 11 mg
  • Zonder geraffineerde suiker
  • 100 % natuurlijk ingrediënten
  • Glutenvrij
  • Zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen
  • Lacotose vrij

Specerijen & kruiden

Gember

Kruidnagel

Biologische Kokosbloessemsuiker

Zwarte peper

Zwarte thee



Where we bring them

Laos Wortel

Laos wortel, ook wel bekend als blauwe gember, is een ingrediënt dat gebruikt wordt in de Thaise keuken.
In de Thaise cultuur wordt verondersteld dat het magische krachten heeft.
Daarom wordt deze specerij beschouwd als een natuurlijk afrodisiacum naast zijn andere grote voordelen voor emotionele en zijn spirituele balans.
Wij importeren onze laos wortel uit Thailand.

Kokosbloesemsuiker

Kokosbloesemsuiker, ook wel bekend als palmsuiker of kokos sap suiker, is een natuurlijke zoetstof die een hele zoete en karamelachtige smaak heeft.
Deze suiker wordt gemaakt van sap van gesneden bloemknoppen van de kokospalm en wordt al eeuwen gebruikt in Zuidoost-Azië.
Wij importeren de beste biologische kokosbloesemsuiker van 's werelds grootste producent in Indonesië.

Steranijs

Steranijs is een stervormig kruid uit China en Vietnam.
Het komt uit een kleine, groene anijsboom en lijkt qua smaak op venkel dragon en drop. Steranijs staat bekend om zijn schimmelwerende, antibacteriële en antioxidanten eigenschappen.
Wij importeren steranijs uit Vietnam.

Kruidnagel

Kruidnagel is een kruid met een zeer pikante smaak en komt van de kruidnagelboom.
Kruidnagels hebben pijnstillende, antivirale en antibacteriële eigenschappen waardoor ze op grote schaal gebruikt worden in de traditionele Indiase en Chinese geneeskunde.
Wij halen de beste kruidnagels uit de Molucca’s - ook wel bekend als de ‘Maluka Islands’.

Piment

Piment is een kruid dat uit de regenwouden van Zuid- en Midden-Amerika komt.
De Maya's gebruikten piment om chocolade te maken terwijl de Arawaks het gebruikte om gehakt te maken.
Hoewel het wat minder populair is in Europa, is dit ingrediënt onmisbaar in veel huishoudens als zowel smaakmaker als geneesmiddel.
Wij halen onze piment uit Jamaica.

Gember

Gember is een kruid uit Zuidoost-Azië met een zeer warme en pittige smaak.
Het wordt vooral gekoesterd in mediterrane landen voor zijn exclusieve citroen-aroma en therapeutische eigenschappen.
Wij importeren de beste gedroogde gember uit Nigeria.

Kaneel

Kaneel is een geurig en licht prikkelend kruid uit Sri Lanka.
Het is eigenlijk onderdeel van de bast van een speciale boom en wordt veel gebruikt als smaakmaker in dranken en maaltijden.
Kaneelpoeder kan daarnaast ook gebruikt worden voor het verlagen van cholesterolgehaltes en het behandelen van infecties.
Wij maken gebruik van kaneel uit China.

Lavendel

"Lavendel is de ziel van de Provence" Jean Giono Lavendel is een geurig kruid dat ergens in de Middellandse Zee, India en het Midden-Oosten is ontstaan.
Oude teksten suggereren dat de Egyptenaren het gebruikten als een parfum terwijl de Romeinen het gebruikten om de lucht, de baden en het haar te geuren.
De genezende eigenschappen van deze aromatische kruiden zijn op dit moment goed bekend in de wereld.
Dat is waarom wij onze lavendel importeren uit de meest geurige lavendelvelden in de Provence, Frankrijk.

Honing poeder

Honing is een natuurlijke zoetstof uit Zuidoost-Azië en tropische delen van Afrika.
Egyptenaren gebruikten honing niet alleen als een zoetstof, maar ook als een geschenk aan hun goden.
De Grieken gebruikten het als een helend medicijn voor de zieken, terwijl Romeinen het incorporeerden in hun gerechten.
We maken gebruik van kwalitatieve Canadese honing in al onze Molina Chai producten.

Sandelhout thee

Sandelhout is de tweede duurste boom in de hele wereld met een ongelooflijk aromatische geur geweven in het erfgoed van India.
De smaak wordt als volgt beschreven: “Menthol tijdens de inademing en sandelhout / wierook tijdens de uitademing”.
Sandelhout essentiële olie speelt ook een belangrijke rol in het boeddhisme en wordt beschouwd als één van de 3 wieroken van het boeddhisme.

Kardemom

Kardemom staat bekend om zijn natuurlijke detox-werking omdat het gifstoffen uit je lichaam elimineert.
Het wordt geteeld in plantages, voornamelijk in India en Guatemala, en behoort tot de gember familie.
Naast saffraan en vanille is kardemom één van de duurste specerijen.

Cacao

De oorsprong van Cacao dateert terug naar Azteekse beschaving in 2000 voor Christus.
De Maya's en Azteken consumeerden de chocolade bitter en voegden vaak pepers toe.
De gewone mensen gebruikten het als specerij, terwijl de royalty het als bitter dronken.
Cacao staat bekend om haar therapeutische eigenschappen omdat het de "geluk hormonen" in het lichaam vrijlaat.

Zwarte thee

Zwarte thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camillia sinensis en komt oorspronkelijk uit Azië. Het was vroeger de enige soort thee in de westerse cultuur.
Het heeft een sterke smaak en het behoudt zijn smaak gedurende meerdere jaren terwijl groene thee na een jaar al zijn smaak verliest.

Chilipeper

Chilipepers zijn sinds minstens 7500 voor Christus een belangrijk onderdeel van het menselijke dieet geweest in Amerika.
De chilipeper is de vrucht van planten uit het Capsicum geslacht - een lid van de nachtschadefamilie met tomaten, aardappelen en aubergines.

Zwarte peper

Witte peper komt oorspronkelijk uit Zuid-India maar wordt ook in andere tropische landen geteeld.
Om zwarte peper te maken, moeten de peperkorrels geplukt worden vlak voor rijping, gefermenteerd worden en vervolgens gedroogd worden totdat ze verschrompelen en zwart worden.
Voor Molina Chai gebruiken we de Malabar zwarte peper uit India met zijn halfdonkere, licht-bittere smaak.

Bourbon Vanille

Bourbon Vanille is een zoete specerij met een gladde en sterke geur.
Het is ontstaan ergens in Midden-Amerika.
De oude Totonac Indianen van Mexico waren de eersten om de smaakvolle vanillestokjes te gebruiken in de keuken. ’s Werelds grootste productie van Bourbon Vanille komt vandaag uit de Bourbon-eilanden in Madagaskar.
Daar importeren wij het ook vandaan.

bereidingswijze

Aanbevolen Recepten

Hot Chai
Bakery
Iced Chai
Find More